Categorieën
Terminologie

Evenementen

Agenda van evenementen op het terrein van de terminologie.

La terminologie de l’intelligence artificielle

Startdatum: 28/05/2024
Einddatum: 29/05/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Oran (Algerije) en online
Prijs: -
Organisator: Résau LTT, Université Oran 2 en Ecole Normale Supérieure de Sétif
Terminologie

Zoals gangbaar bij de opkomst van nieuwe disciplines leiden ook de evoluties op het vlak van de kunstmatige intelligentie tot aanzienlijke terminologische ontwikkelingen. Een tweedaags congres op dinsdag 28 en woensdag 29 mei in Oran heeft als doel hier inzicht in te krijgen en zo de communicatie te ondersteunen voor gesprekspartners in deze bedrijfssector en betrokken hogeronderwijsopleidingen.

Journée d’études. La didactique de la terminologie dans l’espace universitaire francophone: approches innovantes et outillées

Datum: 29/05/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Thessaloniki
Prijs: gratis
Organisator: Laboratoire de Traduction et de Traitement Automatique du Langage (EMEL)
Terminologie

Terminologie ondergaat een sterke invloed van computationele ontwikkelingen in de vorm van applicaties, informatieplatformen en evoluerende software. Het effect en de mogelijkheden van deze tendens op het onderwijs in de discipline van de terminologie vormt het onderwerp voor een studiedag op woensdag 29 mei. De bijeenkomst vindt plaats in Thessaloniki aan de Aristoteles-universiteit.

TOTh 2024

Startdatum: 04/06/2024
Einddatum: 07/06/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Chambéry (Frankrijk) en online
Prijs: 25-150 euro
Organisator: Université Savoie Mont-Blanc
Terminologie

Het acroniem luidt voluit “Terminology & Ontology: Theories and applications” en het jaarlijkse congres behandelt thema’s op het raakvlak van taal en kennistechnologie. De congresdagen voor deze editie staan ingepland op donderdag 6 en vrijdag 7 juni. Traditiegetrouw gaat de conferentie gepaard met een bijkomende trainingsessie die dit jaar op dinsdag 4 en woensdag 5 juni valt met als focus de relatie tussen terminologie en kunstmatige intelligentie.

Multilingual Digital Terminology Today

Startdatum: 27/06/2024
Einddatum: 28/06/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Universiteit van Granada
Prijs: onbekend
Organisator: Universiteit van Granada
Terminologie
ugr-horizontal-color

De derde editie van Multilingual Digital Terminology Today vindt plaats op locatie in Granada op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni.

Inhoudelijk bestrijkt het congres een brede waaier van onderwerpen die kaderen binnen de thema’s ontwerp van terminologiebronnen, weergaveformaten en beheersystemen. Een grote verscheidenheid aan invalshoeken is binnen deze contouren mogelijk en betreft zowel aspecten van techniek, methode, gegevenspresentatie en situeringen binnen (sub)disciplines, als gebruikersonderzoek.

International Conference. Terminology – Heritage and Modernity

Startdatum: 27/06/2024
Einddatum: 28/06/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Tbilisi (Georgië) en online
Prijs: 40-70
Organisator: Arnold Chikobava Institute of Linguistics
Terminologie

Voor de vierde maal organiseert het Arnold Chikobava Institute of Linguistics een tweedaags congres over het thema Terminology – Heritage and Modernity. Het vindt plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 juni in Tbilisi. Vier interessegebieden krijgen traditioneel de aandacht: terminologieplanning, standaardisatie, de relatie met digitalisering en terminologisch onderzoek met betrekking tot de geschiedenis van het ontstaan en de vorming van terminologieën.