Categorieën
Nieuws

Week van het Nederlands

Van 5 t/m 12 oktober 2019 vindt voor de vijfde keer de Week van het Nederlands plaats: een week waarin allerlei activiteiten georganiseerd worden rondom de Nederlandse taal.

De week is een initiatief van de Taalunie en met ingang van dit jaar is de organisatie in handen van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Tijdens de week geeft INT-taalkundige Vivien Waszink een lezing over irritante taal bij deBuren in Brussel.

Groene taal

Daarnaast organiseert het Instituut voor de Nederlandse Taal op dinsdag 8 oktober een middag over ‘groene taal’ in Leiden. Wat verstaan we onder ‘groene taal’ en wat valt er allemaal onder dat vage begrip duurzaam? Waarom spreken we eerder van vliegschaamte dan van treintrots? En kunnen we klimaatverandering niet beter klimaatcrisis noemen? Op het programma staan diverse lezingen van onder anderen INT-taalkundigen Roland de Bonth en Vivien Waszink, en u kunt meedoen aan een klimaatdictee van spellingexpert Wouter van Wingerden. De middag wordt gepresenteerd door schrijver en cabaretier Frank van Pamelen.

Locatie: Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33 in Leiden

Datum: dinsdag 8 oktober van 15.00 – 18.00

Toegang: gratis


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.