Categorieën
Nieuws

Uitslag Taalkundeolympiade 2023

Afgelopen zaterdag werd aan de Universiteit Leiden de uitslag bekendgemaakt van de 23e Taalkundeolympiade.

Op 28 januari 2023 vond aan de Universiteit Leiden de finale plaats van de 23e Taalkundeolympiade. Meer dan honderd leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die zich via een voorronde gekwalificeerd hadden, maakten die dag zes uitdagende opgaven over computervertalingen en over talen als het Dhivehi, het Mari, het Patagonisch Welsh, het Motuna en het Nederlands. De eerste vijf opgaven waren bedacht door studenten en oud-studenten van de opleiding Taalwetenschap. De opgave over het Nederlands was opgesteld door taalkundige Roland de Bonth van het Instituut voor de Nederlandse Taal.

Winnaars

De winnaar van de Taalkundeolympiade 2023 was Tobias Wever (Christelijk Gymnasium Sorghvliet), op de voet gevolgd door Nora Joppe (Emmauscollege), Fiona Haarbrink (Utrechts Stedelijk Gymnasium) en Jorian Meeuse (Jacobus Fruytier). Zij mogen Nederland dit jaar vertegenwoordigen op de Internationale Taalkundeolympiade van 21-29 juli in Bansko, Bulgarije.

Van links naar rechts: Tobias Wever, Nora Joppe & Fiona Haarbrink.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook bij elk van de zes opgaven vermeld welke deelnemer een opgave het best had gemaakt. Bij de opgave Nederlands – die ging over het achtervoegsel –ette – was dat Lars Nieuborg (Beyers Naudé). 


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.