Categorieën
Nieuws

Open huis

Dit evenement is voorbij.

Op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 17.00 uur organiseert het nieuwe Instituut voor de Nederlandse Taal in Leiden een open huis. Iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse taal is van harte welkom.

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie is in de loop van 2016 omgevormd tot een vernieuwd instituut met een bredere taakstelling: het Instituut voor de Nederlandse Taal. Het instituut zal een centrale positie innemen in het Nederlandse taalgebied op het vlak van het wetenschappelijk verantwoord ontwikkelen, bewaren en duurzaam beschikbaar stellen van taalmateriaal. Het Instituut voor de Nederlandse Taal staat in voor het aanmaken, archiveren en onderhouden van corpora, lexica, woordenboeken en grammatica’s voor het Nederlands, en levert daarmee noodzakelijke bouwstenen voor de bestudering van de Nederlandse taal.

Presentaties

Tijdens het open huis kunt u diverse presentaties bijwonen, o.a. over spelling, neologismen, het Corpus Hedendaags Nederlands en lexicografie. Daarnaast zullen er demonstraties gegeven worden van het Algemeen Nederlands Woordenboek, historische woordenboeken, terminologie, taal- en spraaktechnologie en veel meer.

Als u deze middag ons instituut wilt bezoeken, meld u dan aan bij secretariaat@ivdnt.org.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.