Categorieën
Nieuws

Letterlijk Leiden

Van 17 november t/m 18 december staat de stad Leiden in het teken van taal en literatuur. Met lezingen, boekpresentaties, debatten, workshops en meer. Tijdens Letterlijk Leiden kun je met het Instituut voor de Nederlandse Taal, gevestigd aan het Rapenburg in Leiden, een stadswandeling maken, een pubquiz spelen over taal en een podcast luisteren over het woord letterlijk

Podcast

Hoe letterlijk is het woord letterlijk? Speciaal voor Letterlijk Leiden maakte het INT een extra aflevering van de podcast Waar komt pindakaas vandaan? over het woord letterlijk.

Ook te beluisteren op Spotify, op Apple Podcasts of op één van de vele andere podcastapps.

18 november: stadswandeling ‘Weg van woorden’

Kom meer te weten over Leiden als belangrijke woordenboekstad, leer geheimzinnige chronogrammen (jaardichten) ontcijferen, ontdek verschillende muurgedichten en luister naar verhalen achter straatnamen. De wandeling begint om 10.30 uur voor het Instituut voor de Nederlandse Taal, Rapenburg 61. Deelname is gratis.

Loop de wandeling met de audiotour op izi.TRAVEL.

8 december: Bieterballenquiz

Weleens van een bieterbal gehoord? Wat is een klimaatschieter? Waar komt scrummen vandaan en schrijf je ge-update of geüpdatet? Test je taalkennis in deze pubquiz over woorden! Er zijn verschillende rondes over o.a. eten & drinken, klimaat, gender en taalergernissen, en uiteraard kun je tijdens het quizzen ook de bieterbal proeven. Doe je mee? Inschrijven kan met een team van maximaal 6 personen (€3,50 p.p.).


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.