Categorieën
Nieuws

Het INT in tijden van corona

Het zijn vreemde tijden, en zoals alle andere wetenschappelijke instituten heeft ook het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) meteen maatregelen genomen toen de ernst van de coronacrisis duidelijk werd. Thuiswerken is het nieuwe normaal.

Gelukkig heeft het INT een goede telewerkserver en zijn alle mogelijkheden aanwezig om het meeste werk van thuis uit te doen. De dienst systeembeheer doet al het nodige om ons goed te ondersteunen bij de digitale werkzaamheden. De meeste projecten lopen daardoor vlot verder. Er is veel overleg tussen collega’s onderling via Skype, Zoom, en alle andere mogelijke digitale kanalen. Alle medewerkers zijn dan ook gewoon bereikbaar via e-mail, en van maandag tot en met donderdag is het secretariaat telefonisch te bereiken tussen 10.00 en 15.00 uur op +31 (0)71 – 5141648.

Aan nieuwe woorden geen gebrek: de woordvorming rond corona is zeer creatief.  Zelfs de Franstalige media in België benijden het Nederlands om zijn taalcreativiteit: coronahandjes, (ont)hamsteren, en wat dan te zeggen over de e-peritieven, zoomkaters, twitterkroegen of whatsapertieven. Maar deze vreemde tijd zet ook aan tot filosoferen: we beseffen meer dan ooit hoe fijn het is om gewoon naar het werk te kunnen gaan en met collega’s te kunnen overleggen. Onze tradities van projectoverleg, vergaderingen op het Rapenburg, samen koffie drinken, een taartje bij een verjaardag, het delen van nieuwtjes, samen lunchen in de keuken of in de tuin, allemaal gezelligheid die nu even niet kan. 

Laten we het gezond houden, goed voor elkaar zorgen en hopelijk snel naar een meer normale situatie terugkeren!

Frieda Steurs


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.